Cravana Culturală Giurgiuveană prezentă la Școala Gimnazială nr. 1 Oinacu

0
347

Vineri, 6 mai, Caravana Culturală Giurgiuveană, proiect derulat sub egida Consiliului Județean Giurgiu, a ajuns în comuna Oinacu, mai exact la Școala Gimnazială nr. 1 Oinacu.

La acest eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, scriitorul Emil Talianu, dar și elevii claselor ciclului primar ai Școlii Gimnazială nr. 1, însoțiți de cadrele didactice și de directoarea acestei instituții școlare, Mădălina Oprișan.

Biblioteca „I.A. Bassarabescu” a participat în cadrul acestei caravane cu Colecția „Biblioteca Giurgiuveană”, care a fost prezentată de către directoarea bibliotecii, Daniela Bardan.

Totodată, elevilor şcolii gimnaziale le-a fost propusă participarea în cadrul celei de a doua ediții a Concursului Județean de Creație Literară „Județul Giurgiu în viziunea tinerilor – tradiții, obiceiuri și atracții turistice”. Concursul va avea loc în perioada 4 mai-30 iulie 2022.

Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu a oferit elevilor din comuna Oinacu, ca și celor de la Malu, unde au fost prezenți la finele lunii trecute, înscrierea la biblioteca județeană, dar le poate furniza și servicii de bibliotecă mobilă pentru pregătirea examenelor care vor să vină.

(Jurnal)