„Cozi de kilometri şi aşteptări de ore întregi la intrarea în ţară…”, scriu turiștii români pe mediile de socializare, blocați în autoturismele  ce se întorc din vacanța petrecută în Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Românii care mai au doar câţiva kilometri până la intrarea în ţară, din Bulgaria, sunt disperaţi. Cei care se îndreaptă către vama Ruse spun că au avut parte de ore de aşteptare. Turiştii vorbesc de aşteptare de 3 ore și chiar şi de 4,5 ore, în coloană.

Mulţi au urmat instrucţiunile „waze”, luând plasă, pentru că ceea ce credeau ei că este o scurtătură a fost ceva ce i-a întârziat mai mult, așa cum au povestit unii dintre aceștia pe grupul de Facebook „Forum Grecia“.

Cineva comentează: „Am luat şi noi «plasă» cu waze. Am ajuns la Ruse la ora 18,00 şi după ce am luat-o pe «scurtătura» indicată de waze, am fost întorşi din drum şi am luat «codiţa» la rând. Nu înţelegem altceva. Care e treaba, că nu se mişcă rândul deloc, DELOC. E dezastru. Tipic românesc. Am circulat foarte bine prin Grecia şi Bulgaria şi ne-am împotmolit în bucla către vama din Giurgiu. Mizerabil“.

(Jurnal)