COVID 19 duce la introducerea de noi documente: Pașapoarte Covid cu informații despre vaccinare, în curs de dezvoltare

0
374

Viitorul zborului în perioada pandemiei va însemna deținerea unui pașaport de vaccinare, pentru a arăta dovada vaccinării împotriva COVID-19.

Potrivit unui raport recent, Asociația Internațională a Transportului Aerian este în curs de finalizare a unui pașaport digital COVID-19, care va include informații despre testarea și vaccinările COVID-19 ale pasagerilor, care va putea fi verificat de laboratoare, companii aeriene și agenții guvernamentale.

„Testarea este principala măsură care permite călătoria internațională fără măsuri de carantină. A doua măsură este infrastructura informațională globală, necesară pentru gestionarea, partajarea și verificarea în siguranță a datelor de testare, potrivit cu identitatea călătorilor, în conformitate cu cerințele de control la frontieră „, a declarat CEO-ul IATA, Alexandre de Juniac.

„Vom pune acest lucru pe piață în lunile următoare, pentru a satisface nevoile de siguranță ale diferitelor categorii de călători și ale coridoarelor aeriene, aflate în perioada de relansare.”, a mai spus acesta.

Ziarul american The Hill este primul care a raportat faptul că pașaportul digital COVID-19 este în curs de dezvoltare. Pașaportul COVID-19 va oferi un gen de itinerar sanitar, util pentru identificarea facilităților de testare și a laboratoarelor disponibile pentru pasageri la locul de plecare și va contribui la siguranța pasagerilor și la posibilitatea de a călători fără restricții, precum carantina.

Niciun guvern n-a impus, până în prezent, cerința ca pasagerii să se vaccineze, înainte de a merge în altă țară. Cu toate acestea, CEO-ul companiei aeriene australiene Qantas și-a anunțat intenția ca firma de transport să solicite vaccinarea, înainte de călătoriile internaționale.

„Analizăm oportunitatea schimbării termenilor și condițiilor pentru călătoriile internaționale, în sensul că vom solicita pasagerilor să se vaccineze, înainte de a putea urca în aeronavă”, a spus și Alan Joyce, CEO al Qantas.

Purtătorii de cuvânt ai Korean Air și Air New Zealand au declarat că și companiile lor aeriene ar putea solicita, în cele din urmă, ca pasagerii să fie vaccinați, pentru a zbura.

Între timp, milioane de americani au călătorit în vacanța de Ziua Recunoștinței, în ciuda avertismentelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care a dorit limitarea contactului cu rudele și prietenii. Dr. Deborah Birx, coordonator al Casei Albe pentru răspunsul la Covid, și-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de cazuri COVID-19 în urma călătoriilor din timpul vacanței și i-a sfătuit pe americani să se testeze după sărbători.

(Jurnal)