Cândva m-ați numit așa.Consider oportun să fac uz de acest agnomen, exagerat în ceea ce mă privește. Un Doctor de Suflete îngrijește și trupurile. Acum trecem cu toții printr-o perioadă dificilă. Dar o vom depăși împreună. Tot ce avem de facut e să înțelegem că trebuie să rămânem uniți sufletește și spiritual.

Bariera socială de protecție de minim doi metri, gelul hidro-alcoolic pentru dezinfectarea mâinilor , apa curentă cu săpun utilizate temeinic minim 30 de secunde , evitarea strângerilor de mână, a îmbrățișărilor, a săruturilor, aerisirea spațiilor închise, tușitul în cot , toate și multe altele nu ne separă în iubirea nețărmurită pe care trebuie să o avem unul față de altul.Vorba bună, ajutorul sunt întotdeauna bine venite.
Responsabilitatea profesiei e prioritară – sunt atâtea domenii care trebuie să lucreze în continuare pentru ca organismul viu al Cetății să pulseze. Toți cei ce muncesc fiindcă trebuie, deoarece fără ei nu se poate – sunt eroi.
Nu le subestimați rolul , ascultați-le sfaturile și apreciați-i !

În anumite zone s-au impus reguli de rămânere la domiciliu cu excepția situațiilor când deplasarea e justificată. Vom găsi ce să facem acasă – cei care au familie vor descoperi forța ei în momente de criză, cei singuri își vor găsi consolarea în cărți, emisiuni radio și Tv , rețele sociale. Decelați știrile adevărate de cele false ! Ascultați  doar de experți! Nu intrați în panică deoarece ea accentuează orice situație dificilă! Consumați legume, fructe, pește, ulei de măsline, apa în cantități suficiente !
Un virus e un parazit. El nu poate trăi singur. Are nevoie de o celulă gazdă în care să se inclaveze și căreia să-i utilizeze acizii nucleici pentru a își produce propriile proteine care fac rău organismului atacat, acesta însă are capacitatea să răspundă. Imunitatea ține de dietă, de evitarea stressului, de starea de sănătate. Sunt pacienți vulnerabili: cei cu patologii cronice, deficit de apărare, gravidele, copiii și persoanele în vârstă. Aici trebuie o grijă suplimentară. Evitarea pe cât posibil a ieșirilor din casă și apelarea la cei care le pot face comisioane. Majoritatea instituțiilor lucrează în sistem electronic, dematerializat și se promovează ” tele- munca” asistată de calculator.

Școala, întreruptă în multe țări , poate fi continuată la domiciliu. Dascălii vor găsi modalități de predare la distanță.
Este o nouă perspectivă a Lumii care a venit repede dar nu trebuie să ne surprindă. Dimpotrivă, trebuie să ne păstrăm calmul, mintea limpede și eficientă.
Un omagiu pios pentru cei ce s-au sacrificat și continuă să o facă în prima linie a acestei lupte.
Tuturor gândul meu bun.

Doctorul de Suflete