Coronavirusul este noua boală care a creat isterie în întreaga lume, dar care ar fi fost prezis încă din anul 1981.

Coronavirusul descris  într-un roman scris cu 2 decenii în urmă

Deși este nou apărut și se cunosc foarte puține date despre el, o descoperire recentă arată faptul că noul virus este descris exact în romanul „The Eyes of Darkness”, scris de Dean Koontz.

Greu de crezut, dar în carte se vorbește despre un tip de virus creat în laborator, în China, menit să fie folosit ca armă biologică în timpurile de război. Laborator din carte este localizat chiar ( culmea coincidenței !?) în Wuhan din China, locul unde recent a izbucnit epidemia de coronavirus.

În carte se spune că virusul nu supraviețuiește mai mult de un minut în afara corpului uman și că nu este necesară folosirea unui proces costisitor de decontaminare, odată ce acesta a început să se extindă. În aceeași operă se precizează faptul că medicamentele actuale sau antibioticele nu au efect, singurul tratament fiind, o combinație de curenți electrici și căldură puternică.

Predicția lui Dean Koontz

„În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume, atacând plămânii și căile respiratorii și rezistând la toate medicamentele cunoscute. Ceea ce o să fie mai surprinzătoare decât boala este chiar disparația acesteia, la fel de brusc precum a apărut. Va mai ataca apoi peste zece ani, după care va dispărea complet”, scrie în romanul lui Koontz. 

Demontarea teoriei predicției

Mai multe persoane și site-uri specializate au demontat însă această teorie a predicției. Unul dintre aceștia este Albert Wan, proprietarul unei librării din Hong Kong, care a explicat pentru South China Morning Post că: „Orașul Wuhan a fost dintotdeauna un loc preferat de autorități pentru facilități de cercetare științifică, inclusiv în domeniul microbiologiei sau virusologie. Scriitori informați precum Koontz ar fi știut acest lucru și l-ar fi folosit pentru a crea o poveste care este atât convingătoare, cât și neliniștitoare”.

În plus, site-ul snopes.com, specializat în demontarea poveștilor și știrilor false care circulă pe Internet susține că predicția din romanul lui Koontz nu stă în picioare și că numele orașului în care a apărut virusul ar fi singura coincidență.  

Deși cartea arată că „Wuhan-400” este o armă biologică fabricată de oameni, Coronavirusul apărut în Wuhan nu este, așa cum au arătat experții, iar el a fost transmis de la animale către om.

În plus, în roman, virusul are o rată de mortalitate de 100%, iar potrivit datelor științifice ale specialiștilor chinezi, rata mortalității Coronavirusului este de aproximativ 2,3%.

„Wuhan-400” are o perioadă de incubație de patru ore, pe când Coronavirusul real are o perioadă de incubație între două și 14 zile. 

Mai mult decât atât, o ediție mai veche a romanului „The Eyes of Darkness”, arată că arma biologică nu se numește „Wuhan-400” ci „Gorki-400”, fiind fabricată în Rusia, ceea ce sugerează că scriitorul a adoptat numele de „Wuhan-400” mai târziu, mai notează cei de la snopes.com.

Stephen Hawking a prezis la rândul său, coronavirusul

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai mari și importanți cercetători ai lumii ce a avut un impact major pentru omenire și pentru mediul înconjurător, iar, în ciuda bolii, a deficiențelor pe care le avea, a maladiei neuronale motorii, care l-a ţintuit în scaunul cu rotile şi nu putea vorbi fără ajutorul unui sintetizator, a reușit să dea lumii câteva avertismente uriașe care s-au dovedit de cele mai multe ori a fi adevărate.  

Omul de știință Stephen Hawking,  fost profesor de matematică la Universitatea din Cambridge , decedat în anul 2018 la vârsta de 76 de ani, a venit chiar  cu o altă teorie despre sfârșitul civilizației. 

Astfel, în anul 2001, Stephen Hawking afirma cu încredere că „rasa umană va dispărea înainte de sfârşitul acestui mileniu, probabil din cauza unui virus şi nu a unei bombe atomice, dacă nu vor fi înfiinţate colonii umane în spaţiul cosmic. Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană, până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic„.

(Jurnal)