Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 08.07.2020:

  • cazuri confirmate – 280;

  • cazuri vindecate și externate – 216;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în autoizolare la domiciliu – 0 persoane.

Până în prezent, au fost testate 3.653 de persoane, dintre care 49 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 07 iulie a.c., 162 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 24 de polițiști locali au desfășurat 50 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 24 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 0 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.