CORONAVIRUS GIURGIU, 6 iulie, ora 13,00: După decizia CCR, nu mai avem niciun giurgiuvean în autoizolare la domiciliu. În schimb, numărul infectărilor crește zilnic!

0
534

Decizia controversată dată cu câteva zile în urmă de către Curtea Constituțională a României, prin care erau trecute ca neconstituționale măsurile de carantină instituționalizată sau de autoizolare la domiciliu, dă primele „roade” și la Giurgiu: niciun locuitor al județului – conform celei mai recente raportări a Instituției Prefectului,  nu se mai află în vreuna din aceste două forme de izolare. În schimb, numărul cazurilor confirmate a crescut, ajungând la 275, în timp ce cazurile vindecate și externate sunt 216. În concluzie, cazuri active, la nivelul județului, sunt 59.

Până în prezent, au fost testate 3.553 de persoane, dintre care 16 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 05 iulie a.c., 162 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 11 polițiști locali au desfășurat 59 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 30 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicate: 5 amenzi în valoare de 4.400 lei și un avertisment scris;
  • infracțiuni constatate mixte: 4 infracțiuni cu 4 autori (3 infracțiuni de violență în familie și 1 infracțiune de lovire și alte violențe).

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport la/de la unități spitalicești.