Conform raportării zilnice, făcute de Instituția Prefectului Giurgiu, la nivelul județului nostru situația epidemiologică se prezintă astfel: cazuri confirmate – 226; cazuri vindecate și externate – 131; în carantină instituționalizată – 11 persoane; în autoizolare la domiciliu – 677 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 125 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 0 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.706 persoane, dintre care 83 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 04 iunie a.c., 177 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 16 polițiști locali au desfășurat 46 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 32 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 2 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 4;
  • valoarea sancțiuni: 1.100 de lei;
  • persoane verificate la domiciliu: 113.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport către unități spitalicești și 2 misiuni de transport către spațiile de carantină.