272 de cazuri confirmate, 216 vindecați și externați, nicio persoană carantinată și 379 de persoane în autoizolare la domiciliu, astfel arată sâmbătă, 4 iulie, situația epidemiologică la nivelul județului Giurgiu.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 80 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 9 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 3.518 persoane, dintre care 34 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 03 iulie a.c., 175 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 52 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 25 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicate: 3 amenzi în valoare de 1.600 lei.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, a fost înregistrate 9 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport la/de la unități spitalicești. 

Specialiștii din cadrul ISU au participat la acțiunile desfășurate în sistem integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus. În acest sens, au fost verificate 8 societăți comerciale, aplicându-se 6 sancțiuni în valoare totală de 500 lei.