Numărul cazurilor confirmate de infectări, la nivelul județului nostru, a rămas neschimbat în ultimele 24 de ore, situându-se la valoarea de 268. Vindecați și externați au fost 165 de giurgiuveni, în timp ce în carantină instituționalizată se mai află 6 persoane, iar în autoizolare la domiciliu, 855 de persoane. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 50 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 6 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 3.369 de persoane, dintre care 30 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 29 iunie a.c., 152 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 16 polițiști locali au desfășurat 52 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 23 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 2 jandarmi la centrele de carantină;
  • persoane verificate la domiciliu: 64.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.