Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 27.10.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 1.720;
  • cazuri vindecate și externate – 1.442;
  • în carantină la domiciliu– 610 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 188 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 10.293 de persoane, dintre care 87 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că la data de 26.10.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu. în vârstă de 54 de ani, care prezenta comorbidități. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 19.10.2020, fiind internată într-o unitate spitalicească din București, unde s-a produs și decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 39.

La ora actuală, sunt 239 de cazuri active, dintre care 51 spitalizați și 188 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 26 octombrie a.c., 126 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 18 polițiști locali au desfășurat 60 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 26.10.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 21 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 50 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Având în vedere faptul că, la nivel național, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, începând din data de 22.10.2020, echipaje mobile din cadrul I.S.U. Giurgiu au organizat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiu. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor care au tranzitat zonele cele mai populate, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.