Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 27.12.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 6.152;
  • cazuri vindecate și externate – 4.340;
  • în carantină la domiciliu – 674 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 518 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 17.394 de persoane, dintre care 65 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.758 de cazuri active, dintre care 1.240 spitalizați și 518 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 26 decembrie a.c., 167 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 9 polițiști locali au desfășurat 71 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 26.12.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 32 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 1.065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 52 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

    Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Toporu, Călugăreni, Daia, Găujani, Toporu, Frătești, Malu, Oinacu, Putineiu, Răsuceni, Slobozia, Vedea,  Bolintin Deal, Mihai Vodă,  Joița, Săbăreni, Trestieni, Icoana, Ulmi, Ghionea, Poenari, Stoenești, Cărpenișu, Poiana lui Stângă, Izvoru, Găiseanca, Crevedia Mare, Roata de Jos, Goleasca, Uiești, Obedeni, Bucșani, Clejani, Naipu, Stâlpu, Iepurești, Mihăilești, Buturugeni, Zorile, Grădinari, Ogrezeni, Malu Spart. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraș şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.