Conform celei mai recente raportări pentru județul nostru, situația epidemiologică se prezintă astfel: cazuri confirmate pozitiv – 369; cazuri vindecate și externate – 252; în carantină la domiciliu – 3.766 de persoane; în carantină instituționalizată – 1 persoană.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 29 au refuzat internarea (sunt în izolare la domiciliu la ora actuală), iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 4.437 de persoane, dintre care 70 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 24 iulie a.c., 156 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 21 de polițiști locali au desfășurat 52 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 4 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 12 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 24 de jandarmi au executat misiune de asigurare a măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei zonale și a zonei de protecție asupra localității Cartojani;
  • sancțiuni aplicate: 11 sancțiuni la legea 55/2020, în valoare de 5.500 lei; 4 sancțiuni la legea 61/1991, în valoare de 1.500 lei și
    1 avertisment scris la legea 12/1990.

        De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 39 de apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.