Continuă tendința crescătoare a numărului de cazuri confirmate pozitiv, cifră ce a ajuns, vineri, 24 iulie, la 348, cu 17 mai multe față de ziua anterioară. Rămâne neschimbat numărul persoanelor aflate în carantină la domiciliu (3674), modificare intervenind și în ceea ce privește numărul cazurilor vindecate și externate – 252.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 30 au refuzat internarea (sunt în izolare la domiciliu la ora actuală), iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 4.367 de persoane, dintre care 41 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 23 iulie a.c., 154 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 20 de polițiști locali au desfășurat 51 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 20 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicate: 1 amendă în valoare de 200 lei și 1 avertisment scris – la Legea 61/1991.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 14 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.