Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 22.05.2020:

 • cazuri confirmate – 210;

 • cazuri vindecate și externate – 114;

 • în carantină instituționalizată – 83 de persoane;

 • în autoizolare la domiciliu – 420 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 44 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 2 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.259 de persoane, dintre care 24 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii, începând cu data de 10.05.2020 (ora 05:00), s-a instituit măsura de carantină la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 21 mai a.c., 165 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 20 de polițiști locali au desfășurat 44 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

 • 19 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

 • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;

 • 8 jandarmi la centrele de carantină;

 • 24 de jandarmi au asigurat misiune de asigurare a măsurilor specifice de carantinare a unui cartier din localitatea Prundu, județul Giurgiu;

 • sancțiuni aplicate: 1 – la Legea 55/2020;

 • valoare sancțiuni: 1.000 de lei;

 • persoane verificate la domiciliu: 100;

 • materiale informative distribuite: 5 flyere.

În data de 22.05.2020, în jurul orei 00.50, echipa de intervenție din cadrul I.J.J. Giurgiu a depistat pe șos. Bălănoaiei un atelaj hipo cu 2 persoane. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că o persoană avea introdusă o alertă COVID în aplicația DEPABD, fiind întoarsă în țară în data de 19.05.2020, cu măsura izolării la domiciliu. Persoana a declarat că se află în acel loc pentru a-și recupera calul, plecat de acasă. În cauză, persoana a fost preluată de o autospecială ISU și introdusă în carantină instituționalizată la unul dintre centrele de carantină, contra cost.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 10 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.