Până la data de 22 iunie, în județul nostru au fost confirmate un număr de 258 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu două mai multe față de ziua anterioară. La aceeași dată, numărul cazurilor vindecate și externate era de 150, în timp ce în carantină instituționalizată se mai află 15 persoane, iar în autoizolare la domiciliu, 370 de giurgiuveni. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 63 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 2 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 3.147 de persoane, dintre care 15 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 21 iunie a.c., 157 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 14 polițiști locali au desfășurat 47 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 26 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 2 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 5 amenzi;
  • valoare sancțiuni: 1.300 de lei;
  • infracțiuni constatate: 20.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

(Jurnal)