CORONAVIRUS GIURGIU, 22 iulie: Crește numărul cazurilor pozitive! O localitate intră, de la ora 17,00, în carantină!

0
355

330 este numărul de cazuri confirmate pozitiv în județul nostru, în ultimele 24 de ore, conform informațiilor transmise de Instituția Prefectului Giurgiu. De asemenea, numărul celor vindecați și externați este de 249, singurele cifre neschimbate fiind ale celor aflați în carantină instituționalizată și a celor în autoizolare la domiciliu: 0. 

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 12 au refuzat internarea, iar 0 au fost externate la cerere.
Până în prezent, au fost testate 4.247 de persoane, dintre care 81 în ultimele 24 de ore.
Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.
În cursul zilei de ieri, 21 iulie a.c., 158 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 48 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.
Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.
Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:
• 19 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
• 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
• sancțiuni aplicate: 4 amenzi (în valoare de 3.200 lei) și 2 avertismente scrise – la Legea 61/1991 și 1 avertisment scris – la Legea 55/2020.
De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 15 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.

Totodată, începând cu data de 22.07.2020, ora 17.00, se instituie măsura de carantină pentru localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, în conformitate cu Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659201 din 22.07.2020.

Măsura a fost instituită luându-se în considerare situația epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate cu virusul SARS COV-2 prin transmitere comunitară, la o populație de 3.600 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare.

(Jurnal)