Conform raportării zilnice a Instituției Prefectului Județului Giurgiu, joi, 2 iulie, numărul cazurilor confirmate de îmbolnăviri cu noul coronavirus este de 269, în timp ce al cazurilor vindecate și externate – 206. Totodată, se află în carantină instituționalizată 7 persoane, iar în autoizolare la domiciliu – 491 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 34 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 0 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 3.443 de persoane, dintre care 30 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în intervalul 01.07.2020 (10:00) – 02.07.2020 (10:00), au fost înregistrate decesele a 2 pacienți infectați cu noul coronavirus din județul Giurgiu, la categoria de vârstă 60-69 ani, care au prezentat comorbidități.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 01 iulie a.c., 152 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 50 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 24 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 28 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 2 jandarmi la centrele de carantină;
  • persoane verificate la domiciliu: 57;
  • sancțiuni aplicate: 2 – la Legea 61/1991;
  • valoare totală sancțiuni: 1.200 lei.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către spațiile de carantină.