La data de 19.05.2020, conform raportării Instituției Prefectului Județului Giurgiu, numărul cazurilor confirmate cu COVID 19 a început, din nou, să crească, ajungând la 207. Iată, mai jos, situația completă la nivelul județului nostru:

  • cazuri confirmate – 207;
  • cazuri vindecate și externate – 105;
  • în carantină instituționalizată – 105 persoane;
  • în autoizolare la domiciliu – 278 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 70 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 8 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.146 de persoane, dintre care 21 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii, începând cu data de 10.05.2020 (ora 05:00), s-a instituit măsura de carantină la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 18 mai a.c., 142 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 39 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 19 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 8 jandarmi la centrele de carantină;
  • 26 de jandarmi au asigurat misiune de asigurare a măsurilor specifice de carantinare a unui cartier din localitatea Prundu, județul Giurgiu;
  • sancțiuni aplicate: 1 avertisment;
  • persoane verificate la domiciliu: 41.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 16 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către o unitate spitalicească (autospeciala ATPVM a transportat la Spitalul ”Victor Babeș” 4 persoane confirmate pozitiv).