Număul cazurilor confirmate la Giurgiu a ajuns joi, 18 iunie, la 253, în timp ce numărul cazurilor vindecate și externate este de 148. La aceeași dată se aflau în carantină instituționalizată 21 de persoane, în timp ce în autoizolare la domiciliu se aflau 580 de persoane. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 65 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 1 persoană pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 3.061 de persoane, dintre care 33 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) a fost înregistrat 1 deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus de pe raza județului Giurgiu, la categoria de vârstă 60-69 ani, care prezenta comorbidități.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 17 iunie a.c., 163 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 14 polițiști locali au desfășurat 46 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 20 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;

  • 2 jandarmi la centrele de carantină;

  • sancțiuni aplicate: 5 avertismente scrise;

  • persoane verificate la domiciliu: 118.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport către unități spitalicești.