Conform celei mai recente raportări a Instituției Prefectului Giurgiu, numărul cazurilor confirmate în județ este de 250, în timp ce al cazurilor vindecate și externate, de 148.

La data de 17 iunie se mai aflau în carantină instituționalizată  22 de persoane, iar în autoizolare la domiciliu – 578 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 42 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 0 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 3.028 de persoane, dintre care 24 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 16 iunie a.c., 160 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 16 polițiști locali au desfășurat 42 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 16 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 2 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 2;
  • valoare sancțiuni: 200 de lei;
  • persoane verificate la domiciliu: 59;
  • 2 infracțiuni independente, potrivit Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, la care au participat 2 autori.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 8 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport către unități spitalicești.

(Jurnal)