CORONAVIRUS GIURGIU, 17 iulie, ora 13,00: Alte șase persoane depistate pozitiv la COVID 19. Douăzeci de persoane infectate au refuzat internarea sau sunt externate la cerere!

0
187

Continuă tendința crescătoare a cazurilor confirmate pozitiv la Giurgiu. După ce joi, 16 iulie, s-a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de persoane infectate (18), iată că și în următoarele 24 de ore numărul bolnavilor de COVID 19 a crescut cu încă șase, ajungând ca vineri, 17 iulie, numărul acestora să fie 319, în timp ce numărul cazurilor vindecate și externate este de 240. 

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 12 au refuzat internarea, iar 8 au fost externate la cerere, ceea ce înseamnă că 20 de potențiali „distribuitori” ai bolii pot deveni agenți de infectare pentru locuitorii județului. 

Până în prezent, au fost testate 4.025 de persoane, dintre care 52 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 16 iulie a.c., 155 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 21 de polițiști locali au desfășurat 49 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 22 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • infracțiuni constatate: 1 infracțiune în cooperare cu IPJ.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.