Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 15.07.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 295;

  • cazuri vindecate și externate – 240;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în autoizolare la domiciliu – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 7 au refuzat internarea, iar 8 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 3.938 de persoane, dintre care 48 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 14 iulie a.c., 157 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 20 de polițiști locali au desfășurat 47 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 24 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

  • 21 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;

  • sancțiuni aplicate: 1 avertisment scris la Legea 55/2020 și 1 avertisment scris la Legea 61/1991;

  • infracțiuni constatate: 1 infracțiune mixtă.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport la unități spitalicești.