CORONAVIRUS GIURGIU: 128 de cazuri confirmate

0
321

Conform informării zilnice transmise de către Prefectura Giurgiu, marți, 28 aprilie, pe raza județului nostru erau confirmate un număr de 128 de cazuri. Totodată, 44 de cazuri au fost considerate vindecate și externate, în carantină instituționalizată rămânând un număr de 83 de persoane, iar alte 240 fiind în autoizolare la domiciliu. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 30 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 14 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost efectuate 883 de teste COVID-19, dintre care 15 în ultimele 24 de ore.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (197 de polițiști), jandarmerie (81 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (20 de polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

  • verificarea unui număr de 196 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
  • verificarea a 14 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
  • legitimarea a 971 de persoane și verificarea a 628 de autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 108.160 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

  • 46 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 26 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 7 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 12;
  • valoare sancțiuni: 24.600 de lei;
  • persoane verificate la domiciliu: 36.

        De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

        Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

        Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.