Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 12.09.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 883;
  • cazuri vindecate și externate – 658;
  • în carantină la domiciliu – 349 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 85 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Menționăm că la data de 11.09.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu. în vârstă de 84 de ani, care prezenta comorbidități. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 10.09.2020 și provenea de la Căminul de Bătrâni de la Hotarele, unde s-a produs și decesul.

Până în prezent, au fost testate 7.424 de persoane, dintre care 53 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 11 septembrie a.c., 144 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 71 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 11.09.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 42 de jandarmi, atât în cooperare cu Poliția, cât și independent.

Aceștia au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 668/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 24 de apeluri la ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 5 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.