Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 10.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 2.467;
  • cazuri vindecate și externate – 806;
  • în carantină la domiciliu– 928 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 2 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 400 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 11.798 de persoane, dintre care 146 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că la data de 09.11.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 55 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 03.11.2020, fiind internată într-o unitate spitalicească din judeţul Iași, unde s-a produs şi decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 45.

La ora actuală, sunt 616 de cazuri active, dintre care 216 spitalizați și 400 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 09 noiembrie a.c., 125 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 18 polițiști locali au desfășurat 54 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 09.11.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 32 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 87 de apeluri “112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către unități spitalicești.

Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiu și în localitățile: Darăști-Vlașca, Bucșani, Obedeni, Florești, Palanca, Stoenești, Cărpenișuș Căscioarele (Găiseni),  Naipu, Gorneni, Letca Nouă, Milcovățu, Ogrezeni, Schitu, Moșteni, Ulmi, Corbeanca, Suseni, Mihăilești și mun. Giurgiu. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.