CORONAVIRUS GIURGIU, 10 august, ora 13,00: Opt noi cazuri de infectare cu COVID 19

0
228

Până astăzi, 10 august, situația epidemiologică la nivelul județului Giurgiu se prezintă astfel:

  • cazuri confirmate pozitiv – 468;
  • cazuri vindecate și externate – 386;
  • în carantină la domiciliu– 286 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 3 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 20 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 5.388 de persoane, dintre care 24 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 09 august a.c., 142 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 63 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Având în vedere competențele ce decurg din prevederile Legii nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, coroborat cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au executat misiuni pentru asigurarea ordinii și liniștii publice pe raza de competență a județului Giurgiu, precum și pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus. Elementele de dispozitiv, constând în 52 de jandarmi, au fost planificate astfel:

– 22 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

– 8 jandarmi au executat misiuni de menținere independent;

– 22 de jandarmi au participat, conform planificării, la executarea unei  misiuni de cooperare cu I.P.J. Giurgiu, pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite de prevenire/limitare răspândire a COVID-19.

Urmare a activităților desfășurate, s-a aplicat un număr de 12 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991, după cum urmează:

– 7 amenzi, în valoare de 5.100 lei;

– 5 avertismente scrise.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 17 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 6 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.