Dependenţa de tehnologie ne cocoşează la propriu. O spun răspicat medicii, care au descoperit un nou sindrom provocat de folosirea excesivă a telefoanelor şi tabletelor.

Această Boală afectează coloana vertebrală şi face ravagii chiar şi printre copiii de trei ani. Din această cauză unii dintre părinți să le impună copiiilor lor limite de folosire. 

Pe stradă, acasă sau la birou, mulţi dintre noi adoptăm o poziţie incorectă a spatelui. Iar asta a dus la apariţia unui nou sindrom. 

Americanii l-au denumit text neck, defineşte o durere, o durere apărută în zona cervicală şi cervicală înaltă cauzată de o postură prelungită. În loc să ducem telefonul către cap, îndreptăm capul către telefon.

Pe termen scurt, apar dureri în zona cervicală. În ani, însă, efectele sunt mult mai grave. Sindromul text neck poata apărea încă de la 3 ani. În timp, daca stăm în aceasta pozitie, coloana cervicală este cea mai afectată. Iar dacă nu ne tratăm, se poate ajunge la spondiloză şi hernie de disc cervicală. 10 minute pe zi de exerciţii ne-ar proteja de dureri şi complicaţii.

Copiii din secolul tehnologiei vor fi cei mai afectaţi de acest sindrom, pentru că petrec pe internet, cu ochii aplecaţi în gadgeturi, peste 3 ore şi jumătate pe zi.

(Jurnal)