Copiii, în pericol?! 28 de școli din județ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

0
156

Apropierea debutului de an școlar și, mai ales, faptul că, cel mai probabil, cursurile vor debuta în formula „față în față”, face ca în atenție să revină siguranța copiilor. Nu în fața bolii anului (COVID 19), ci în fața pericolului producerii unui incendiu.

Astfel, la solicitarea „Jurnal giurgiuvean”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu a transmis o situație a școlilor din județ ce funcționează, la această dată, fără autorizație de securitate la incendiu.

Conform răspunsului ISU, la nivelul județului Giurgiu funcționează 28 de unități școlare, cu personalitate juridică, ce nu dețin autorizație de securitate la incendiu, în localitățile Bolintin Deal, Bucșani, Bulbucata, Buturugeni, Călugăreni, Cosoba, Crevedia Mare, Florești Stoenești, Ghimpați, Gostinu, Grădinari, Hotarele, Letca Nouă, Mârșa, Mihai Bravu, Mihăilești, Prundu, Roata de Jos, Săbăreni, Singureni, Vânătorii Mici și Giurgiu.

Totodată, o unitate școlară din localitatea Adunații Copăceni se află în curs de autorizare.

În ceea ce privește situația grădinițelor, la nivelul județului Giurgiu există 13 asemenea unități ce funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

În conformitate cu prevederile art. 30, alin. 2) și alin. 6) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor (^republicată*), “obligația solicitării și obținerii avizelor și/sau a autorizațiilor de securitate la incendiu revine persoanei fizice ori juridice care finanțează și realizează investiții noi sau intervenții la construcțiile existente ori, după caz, beneficiarului investiției’ , iar „până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, răspunderea exclusivă în ceea ce privește funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinței de securitate la incendiu revine beneficiarilor investițiilor, se mai arată în completarea răspunsului furnizat publicației noastre de către cei de la ISU Giurgiu.

(Jurnal)