Preşedintele ANPC a anunţat că rezultatele controalelor efectuate, în perioada 7 – 11 mai, la o parte dintre producătorii de gheaţă au fost transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente, deoarece analizele de laborator au depistat depăşirea parametrilor microbiologici.

Conform președintelui ANPC cele mai grave probleme întâlnite la operatorii economici controlaţi ţin de existenţa în gheaţa destinată consumului uman a unui număr mare de bacterii coliforme şi chiar E-coli.  El mai spunea că majoritatea celor controlaţi stau destul de prost în zona actelor primare, a etichetării,  dar mai ales în zona de producţie unde s-au constatat multe deficienţe.

Conform datelor prezentate pe site-ul ANPC, comisarii au efectuat un control în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor, la operatorii economici care produc în unităţi proprii gheaţa alimentară, atât pe raza municipiului Bucureşti, cât şi la operatorii economici din judeţele Giurgiu şi Constanţa.

În urma acestei acţiuni au fost oprite temporar de la comercializare 1.800 kg de cuburi de gheaţă aflate în depozitele a doi producători, precum şi o cantitate de 5.372 pungi cuburi de gheaţă de 1 sau 2 kg aflate la comercializare în marile magazine”, se precizează pe site-ul ANPC.

Directorul Comisariatului județean Giurgiu , Fabian Țârcă ne spunea la rândul său, că în zilele următoare vom avea și noi parte de o mare surpriză pe această temă…

(Jurnal)