Controale ale DAJ în marketuri începând cu 10 decembrie. Ce se urmărește…

0
504

Directorul Direcției Agricole Județene Giurgiu, Petra Ochișor ne spunea că „sărbătorile de iarnă și trecerea în Noul An reprezintă o creștere a volumului de vânzări pentru legume și fructe proaspete”.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, dorindu-și o protecție mai bună pentru consumatorul român în această perioadă, a dispus – lucru anunțat și în presa națională – ca, în această perioadă, să se instituie o tematică specială de control, despre care spunea că nu are un caracter limitativ, tematică ce se aplică la nivel național. În aceste condiții, se impune intensificarea acțiunilor de control în domeniul legumelor și fructelor proaspete de către reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, perioada destinată acestor controale fiind 10 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022.

Controalele vizează conformitatea loturilor de legume și fructe comercializate prin rețelele de marketuri, supermarketuri sau hypermarketuri, pentru depistarea, sancționarea și eliminarea tuturor abaterilor de la legislația specifică din domeniul producerii, depozitării, transportului și comercializării fructelor și legumelor proaspete, provenite din producția autohtonă, import și comerț intraunional.
O importanță deosebită va fi acordată fructelor și legumelor foarte căutate în această perioadă (citrice, ardei, roșii etc).
Precizăm că la aceste acțiuni pot participa, pentru transparență, în măsura în care doresc, și reprezentanții mass-media”.

(Jurnal)