Continuă controalele inspectorilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu. Vezi ce nereguli au constatat aceștia

0
654

„În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici din județ, ca urmare a unor mesaje primite în mediul online de la consumatori.

Astfel, la șapte operatori economici din județul Giurgiu au fost constatate abateri de la legislația în vigoare. Operatorii controlați au fost:

  • DIPLOMAT GARDEN SRL, Giurgiu, autoservire „La Popa”

  • RESTAURANT DÉJÀ VU COMPLEX SRL, Giurgiu

  • FOR SINGLE KARAMY SRL, sat Frătești, com Frătești, magazin alimentar

  • PROFI ROM FOOD SRL, sat Florești, comuna Florești Stoenești, market

  • MEGA IMAGE SRL, comuna Ghimpați

  • LA BARIERA MAGAZIN MIXT SRL, Giurgiu – magazin alimentar

  • MEGA IMAGE SRL, comuna Ogrezeni

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat diferite sancțiuni, după cum urmează:

  • 17 amenzi contravenționale, în valoare totală de 210.000 lei

  • 3 avertismente

  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de peste 2.000 lei

  • propunerea închiderii temporare a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni pentru operatorii Autoservirea „La Popa” și Restaurantul „DÉJÀ VU COMPLEX SRL”

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost:

  • Comercializarea legumelor și fructelor fără informații complete (țara de proveniență și clasa de calitate), caracteristici calitative neconforme;

  • Comercializarea unor preparate din carne cu caracteristici neconforme: suprafață lipicioasă, miros nespecific produsului, fără etichete de identificare și caracterizare;

  • Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită;

  • Comercializarea unor produse fără preț afișat sau cu ambalaje deteriorate;

  • Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, cu grilajele ventilatoarelor cu strat grosier de praf, garnituri de etanșare degradate, rugină și resturi alimentare;

  • Folosirea unor incinte neigienizate (bucătării), cu pereți și paviment necurățați sau degradați (plăci de gresie fisurată, spartă sau lipsă);

  • Comercializarea unor preparate calde expuse la temperaturi necorespunzătoare – mai mici de +60 grade C și fără protecție sanitară împotriva insectelor, praf;

  • Utilizarea, în bucătărie, a unor ustensile degradate/interzise;

  • Folosirea unei instalații electrice degradate;

  • Utilizarea unor hote, burlane, cuptoare negienizate, cu grăsime arsă, resturi de produse;

  • Lipsa monitorizării zilnice a temperaturilor din spațiile frigorifice;

  • Informarea incompletă a consumatorilor privind utilizarea unor materii prime care provin din produse decongelate sau referitoare la prezența ingredientelor cu efecte alergene/intoleranțe;

  • Utilizarea unor mijloace de măsurare neverificate din punct de vedere metrologic” transmite Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu.

 (Jurnal)