Continuă acțiunile ISU Giurgiu de informare a cetățenilor privind prevenirea incendiilor

0
354

Acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea incendiilor în sezonul rece au continuat miercuri, 7 decembrie, în localitățile Vieru, Gogoșari, Stănești și Putineiu.

„Pe timpul acestora, au fost prezentate principalele cauze care au provocat incendii în locuințe sau în gospodării:

  • scurtcircuitul: instalații electrice / prize defecte etc.;

  • coșul /burlanul de fum defect, necurățat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului;

  • cenușă, jar sau scântei de la sistemele de încălzit;

  • folosirea focului deschis în spații închise, în apropierea lichidelor inflamabile;

  • amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzit.

Pompierii au discutat cu cetățenii despre incendiile care pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de folosirea necorespunzătoare a buteliilor. De asemenea, au adus în atenție folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile, acțiuni ce pot avea consecințe grave dacă nu sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

La activități au participat specialiști din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliență a Comunităților, care au distribuit materiale de informare preventivă și Primăriilor din localități, astfel încât acestea să fie distribuite către cetățeni prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

Pe timpul acțiunilor, au fost împărțite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale «R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale» și «Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău»” informează Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU Giurgiu.

(Jurnal)