carapanceanu-1-717x500Ultima vizită în comuna Ghimpaţi ne-a confirmat încă o dată implicarea directă a conducerii Primăriei în problemele cu care se confruntă cetăţenii locului. Fără a clipi, ghicind parcă pentru ce am venit, primarul comunei, Constantin Cărăpănceanu  ne-a descărcat sacul proiectelor ce urmează a fi terminate sau începute în acest an. Alimentarea cu apă în satul Valea Plopilor este un obiectiv major pe care am propus să-l  terminăm cât mai curând… ne spune primul edil cu privirea rătăcită în zare. Totodată vom începe şi asfaltarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) tot în Valea Plopilor –  preciza primarul Cărăpănceanu.

Întrebat dacă bugetul primit este suficient pentru realizarea proiectelor de dezvoltare ale comunei, Constantin Cărăpănceanu  ne-a răspuns: “Nemulţumitului i se ia darul!”, făcându-ne să înţelegem că este conştient de faptul că şansa fiecăruia dintre primari constă în  accesarea de fonduri şi proiecte europene, economiile făcând parte din strategia fiecăruia… Aşteptăm  luna iunie pentru a  vedea ce proiect am putea accesa, dar avem deja din partea Ministerului Mediului şi Apelor, pe un program de poluare cu nutrienţi, un alt proiect  în care sperăm să ne încadrăm şi să îl depunem  cât se poate de repede. Este vorba despre nişte platforme de deşeuri menajere ce vor alimenta o staţie de biogaz. Ne ajută foarte mult în acest proiect  ferma de animale aflată în comună  la care se va putea  adăuga gunoiul de grajd de la cetăţenii comunei, o cantitate sperăm , suficientă pentru funcţionarea permanentă a biostaţiei. În acest moment deja facem calcule în acest context pentru a şti dacă avem sau nu capacitatea de a demara proiectul…

Întrebat dacă  au existat probleme cu gunoiul menajer, aşa cum s-a întâmplat în mai multe comune din ţară, primarul Cărăpănceanu ne spunea că gunoiul menajer colectat îl predă unui operator ce are exclusivitate pe întreg teritoriul judeţul Giurgiu. Ne-am înţeles cu acesta  ca noi să colectăm gunoiul pe care-l vom duce la platforma special amenajată – mai preciza primarul Cărăpănceanu. Vorbindu-ne despre lucrările de infrastructură, respectiv despre asfaltarea drumurilor, primarul Cărăpănceanu ne declara: Săptămâna viitoare facem deja comunicarea  câştigătorului licitaţiei după ce am respectat întregul proces în acest sens. Aşteptăm raportul de la Ploieşti semnat de reprezentanţii ANAF, ce au participat în comisie, anunţăm numele câştigătorului după care ne putem  apuca de lucrări… în cazul în care nu vor exista contestaţii. Primarul comunei Ghimpaţi ne mai spunea că toate aceste lucrări începute, apă, drumuri în localitatea  Valea Plopilor vor fi gata în acest an, urmând ca celelalte proiecte să fie terminate pe rând, odată cu aprobarea lor şi accesarea fondurilor necesare…Ne-am luat la revedere de la Constantin Cărăpănceanu, lăsând în urma maşinii o localitate în care prefacerile sunt vizibile de la un anotimp la altul, un loc în care cetăţenii, după cum ne declarau ei înşişi în dialogurile avute, rostesc cu mulţumire şi mândrie: “aici, la noi acasă!”

(Florian Tincu)