carapanceanu-740x450Contactându-l recent pe primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, am dorit, invariabil, să aflăm care sunt ultimele lucrări executate în acest an. La acest moment rece nu mai putem vorbi despre lucrări de amploare, ne spunea domnia sa. Suntem însă preocupaţi de executarea proiectului pe 1.2.5., finalizarea unui drum de exploatare din comuna Ghimpaţi. Un alt extrem de important reper economic pentru comună este noua Piaţă. Ea nu numai că a obţinut toate avizele, în primul rând cel al Direcţiei Sanitar Veterinare Giurgiu şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) – ne mai spunea primarul Cărăpănceanu – dar ea a devenit extrem de atrăgătoare într-un interval extrem de scurt. Atrăgătoare şi primitoare atât pentru localnici cât şi pentru cetăţenii din zonele limitrofe comunei, cât şi consumatorilor aflaţi în trafic prin zonă, în special bucureştenilor, mari amatori de produse ecologice.

Referindu-se la modul cum administraţia comunei este pregătită pentru sezonul de iarnă, pentru căderile de zăpadă, ce nu vor întârzia să apară, Constantin Cărăpănceanu s-a arătat extrem de liniştit: Suntem pregătiţi: avem utilaje, dotări, contracte încheiate… Aici la noi la Ghimpaţi nu au fost niciodată probleme. Poate şi datorită poziţionării noastre, pe drum de legătură între judeţe. În concluzie nu sunt şi nici nu vor fi probleme.

Traficul nu va fi împiedicat în niciun fel… Vorbindu-ne despre gândurile ce îl frământă, legate de proiectele din anul viitor primarul Cărăpănceanu spunea: După ce aprobăm bugetul şi la finalul licitaţiilor vor începe lucrările de asfaltare a drumurilor, pe circa 20 de kilometri , după care ne vom ocupa de celelalte, căci cu siguranţă vor mai fi multe… Întrebat ce surprize a pregătit Moş Crăciun din partea Primăriei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu ne-a spus: Vom pregăti , ca în fiecare an, cadouri dedicate celor aproape 800 de copii cât numără comunitatea noastră. Sunt cadouri substanţiale care ajung la circa 40 de lei/pachet şi care conţin mai ales dulciuri şi răcoritoare. (Florian Tincu)