La o ultimă întâlnire cu primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu, acesta ne vorbea despre o listă lungă de proiecte în curs de realizare, realizate sau ce urmează a fi demarate.

Astfel primarul localității ne vorbea despre modernizarea drumurilor de interes local, unul dintre acestea fiind cel din satul Valea Plopilor, prin ”Programul Național de Dezvoltare Locală 1” (PNDL), drum în lungime de 4,29 km, în valoare de 3.375.633 lei, ce a fost finalizat și recepționat de primăria comunei Ghimpați. Tot prin PNDL 1 a fost finalizată modernizarea drumului din sat Copaciu, de 4,15 km, în valoare de 4.149.403,62 de lei. Cu circa o lună în urmă se afla încă în derulare o altă lucrare de modernizare a drumului ce leagă satul Crovu de Naipu și Ghimpați în lungime de 11 kilometri cu o valoare de 11.692.575,62 lei – ne preciza primarul Constantin Cărăpănceanu.

Acesta ne mai spunea că în lista lucrărilor prin PNDL se înscrie și sistemul de alimentare cu apă a satului Valea Plopilor , lucrare finalizată, fiind vorba despre o rețea de distribuție în lungime de 6,7 kilometri , care s-a ridicat la valoarea de 2.647.039,35 lei. Lucrări care – a după cum ne declara primarul comunei Ghimpați – completează lista proiectelor puse în aplicare prin acest program de dezvoltare locală.

Într-un număr viitor , așa promitea Constantin Cărăpănceanu, vă vom oferi și lista cu lucrările realizate în comună, prin PNDL 2.

(Florian Tincu)