Consiliul județean Giurgiu i-a premiat pe cei 10 elevi câștigători ai concursului de Logo-uri, cu scopul rebranduirii Muzeului județean de Istorie Teoharie Antonescu

0
825

Luni, 5 aprilie, Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru BEIANU, a participat la premierea celor 10 elevi câștigători ai concursului ”Logo pentru Muzeul Județean – Teohari Antonescu”.

 La acest eveniment au mai participat Directorul Muzeului Județean ”Teohari Antonescu”,  Gabriel DUMITRU, Vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta MIHALCEA, Managerul de proiect, Despina MANEA, și consilierul Președintelui CJ Giurgiu, Adrian CHIRAN.

Elevii câștigători au fost premiați cu câte un abonament gratuit de vizitare a muzeului.

Solicitat de către cotidianul nostru să ne vorbească despre acest proiect, directorul Muzeului, Gabriel Dumitru ne-a spus:

Scopul principal al concursului, dincolo de acela al stabilirii unei sigle și respectiv al unui logo al Muzeului, este acela de creștere a numărului de vizitatori cu peste 20%.

Acest lucru va fi urmărit evident atunci când proiectul va fi gata,  în noua locație…Pe de altă parte este vorba și de o schimbare a modului de prezentare a patrimoniului muzeal, ce se va derula în faza a doua a proiectului,  în care vom crea un Centru de multimedia, dar și un alt fel de abordare a  relației instituției cu vizitatorul.

De exemplu va apărea o cafenea muzeală, o minibibliotecă a Muzeului și câteva alte inedite  surprize. S-a dorit în același timp să se  afle care este feed-backul tinerilor giurgiuveni, în privința interesului pentru acest obiectiv și totodată din dorința de a le dezvolta și promova spiritul  creativ. Probabil că în cazul unei premieri mai generoase din punct de vedere material, participarea tinerilor ar fi fost mult mai largă.

Este adevărat că la debutul proiectului nu se luase în calcul condițiile ulterioare ale Pandemiei. Din cele circa 40 de lucrări ale copiiilor au fost alese aceste 10 creații-logo, pentru realizarea unui brand al Muzeului. Sigla va fi realizată de către Fundația ”Amfiteatru”, parteneră în acest Proiect  la care participă și o Fundație norvegienă. 

Proiectul „Restaurare, consolidare și dotare Muzeul Județean Teohari Antonescu” are totodată ca scop „Dezvoltarea economică și socială a județului Giurgiu prin cooperare culturală în Spațiul European și îmbunătățirea managementului patrimoniului cultural deținut de Muzeul Județean “Teohari Antonescu”, iar ca obiectiv important „Valorificarea culturală și economică a patrimoniului cultural local prin restaurarea, consolidarea, dotarea și promovarea Muzeului Județean Teohari Antonescu”.

(Florian Tincu)