La jumătatea  săptămânii trecute polițiștii și procurorii DIICOT au făcut  zeci de percheziții în București și în mai multe județe din țară, printre care și  Giurgiu, într-un dosar privind activitatea unei grupări de criminalitate organizată. Erau vizați membrii clanului Butoane.

Cu această ocazie o serie de persoane importante din Giurgiu au fost reținute pentru 24 de ore, din rândul cărora  cităm: Iulian Brezae, Găulea Trandafir, Marian Sîrbu, Laurențiu Ioniță, Mădălin Vîrban, Florin Coco Mihăilă, Riad Chahaf, Dahan Meir, Ștefan Lucian Ranetescu, Marius Cristian Dumitrescu, Costel Petre.

La scurt timp după publicarea acestei informații pe un site al PSD Giurgiu a apărut un comunicat conform căruia consilierului Crina Stoianovici i se ridica sprijinul politic, urmând să fie exclusă din partid. În continuare vă prezentăm comunicatul integral.

”În urma apariției în presă a unor articole referitoare la doamna Crina Stoianovici și problemele sle cu Justiția, Organizația județeană a PSD Giurgiu face următoarele precizări:

PSD Giurgiu nu răspunde pentru acțiunile personale și nici de activitatea profesională a membrilor săi.

Doamna Crina Stoianovici nu are funcție de conducere în cadrul organizației județene a PSD Giurgiu, nemaifiind președintele OFSD Giurgiu (Organizației de femei- nota red.), din anul 2020, de când aceată funcție a fost ocupată de către deputatul Elena Cristina Dinu. Orice asiociere a faptlor sale private cu membrii  conducerii PSD Giurgiu este cel puțin rău-voitoare și tendențioasă.

PSD Giurgiu a decis să îi retragă sprijinul politic doamnei Crina Stoianovici, aceasta nu va mai ocupa funcția de consilier județean și urmează să fie exclusă din partid până la soluționarea peoblemelor sale cu Justiția.”

Biroul de Presă al PSD Giurgiu

Precizăm că atât pentru Crina Stoianovici cât și pentru o parte din cei citați mai sus, a fost pusă în aplicare măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, de la date de 28.10.2021 la 26.12.2021.

Membrii grupării, conform comunicatului DIICOT,  sunt bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, fără drept, deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, contrabandă, contrabandă în formă asimilată și spălarea banilor.

De remarcat că formularea ”urmează să fie exclusă din partid până la soluționarea problemelor sale cu justiția” este, considerăm noi, nefericită, fiind mai nimerită formularea ”va fi suspendată temporar”.

(Jurnal)