Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe Remus Borza, ce tocmai fusese  numit, săptămâna trecută, consilier onorific pe probleme economice. La puțin timp el a anunțat că s-a înscris în PSD…

Borza  a avut curajul de a spune lucrurilor pe nume, adică faptul că  ar trebui redus numărul de bugetari și cel al ministerelor,  ba chiar scăzut și salariul  bugetarilor  ce urmează să rămână în sistem.

Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Era firesc, odată ce am acceptat să fiu consilierul onorific, neremunerat al premierului, să încerc să aduc o parte din expertiza mea economică, acumulată în vreo 25 de ani de activitate, să o transfer şi asupra partidului. Nu îmi doresc nicio funcţie, nu o să mai candidez pentru un nou mandat de parlamentar, nu vizez nicio funcţie de ministru sau membru al Cabinetului”,  a mai spus Borza.

Sinceritatea lui i-a fost însă fatală. Viorica Dăncilă nu a putut să reziste presiunilot colegilor care probabil au protestat împotriva acestor măsuri ce ar putea scade și mai mult popularitatea social democraților și totodată măturând în totalitate masa de vot a PSD-ului.

La scurt după aflarea veștii că a fost demis, Borza a reacționat declarând: „Este posibil. E dreptul suveran al premierului: cine m-a numit poate să mă şi demită. Nu e nicio tragedie, dacă într-adevăr aşa stau lucrurile. Doar că Guvernul Dăncilă şi implicit PSD aveau o şansă istorică de a se recredibiliza, de a-şi asuma şi corecta o anumită evoluţie a unor stări de lucruri sau realităţi economice. Sigur, nu au făcut-o, probabil din raţiuni tot politice, doar că această negare şi lipsă de asumare va costa PSD, dar în primul rând va costa ţara”, a spus Remus Borza pentru dcnews.ro.

Cert este că Borza are dreptate: cu siguranță România este un caz unic în lume, un stat în care bugetarii primesc salarii mai mari decât cei din sistemul privat; altfel spus, privații primesc mai puțini bani pentru a plăti taxe și impozite pentru salariile celorlalți bugetari. Halal știință  privind legile economiei!

(Jurnal)