Congresul al 7-lea al Asociației ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA-GIURGIU, un prilej de recompensare a membrilor merituoși și de identificare a problemelor sociale ale giurgiuvenilor

0
1140

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a dăruit, premiat, și identificat sâmbătă 11, decembrie, începând cu ora 14:00, problemele sociale şi comunitare în cadrul celui de  al 7-lea Congres al Asociației . Acțiunea a fost finalizată cu un program cultural-artistic , daruri și urări adresate tuturor celor prezenți. 

Congresul a fost precedat de  o Adunare Generală. Din cauza  Pandemiei de COVID-19, evenimentele s-au desfăşurat în sistem hibrid, cei mai mulți dintre membrii Asociației fiind prezenți on-line în grupul ˮWhatsAppˮ, creat special.

Ceilalți  membri și voluntari ai Asociației au fost  prezenți pe platoul din fața sediului Asociației, de pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu,  unde într-un dialog cu aceștia au fost  identificate o serie de probleme sociale și comunitare, dialogul fiind urmat de câteva  premieri și donații.

De asemenea, Asociația a  prezentat programul cultural-artistic ˮSĂ NE BUCURĂM DE CRĂCIUN! LA MULȚI ANI!ˮ, dedicat sărbătorilor de iarnă.

Congresul Anual al A.A.C.I.M. a debutat cu discursul preşedintei asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, respectiv cu prezentarea unora dintre cele mai importante  probleme sociale cu care se confruntă  giurgiuvenii, a unor probleme ale comunității, dar şi de la nivel naţional, probleme identificate pe parcursul anului 2021.

Președinta Asociației a prezentat şi o serie de  demersuri ale Asociaţiei, vorbind despre memoriile, petiţiile și sesizările înregistrate la instituţiile abilitate ale statului, locale şi naţionale ( Agenda Publică Locală înregistrată la Consiliul Judeţean Giurgiu, Primăria Giurgiu şi Prefectura Giurgiu; petiție cu privire la prezența câinilor vagabonzi, fără stăpân pe străzile giurgiuvene, petiție adresată Primăriei Giurgiu; memorii cu privire la legea obligativității vaccinării anti-COVID-19, adresate Camerei Deputaților, Senatului României, Guvernului României, Președinției României; memorii cu privire la legea introducerii certificatului verde COVID-19 în România etc).

În cadrul Congresului Anual,  problemele sociale şi comunitare au fost înregistrate într-o  agendă publică/chestionar de către participanţii la Congres, prin discuții cu participanții, probleme pentru care Asociaţia va elabora memorii, petiţii și  sesizări.

La finalul  Congresului, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a dăruit  unui număr de 20 de copii rechizite şcolare (blocuri de desen, caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie, caiete de geografie, truse de geometrie, acuarele cu pensulă, cutii cu culori, pixuri, creioane), dar și dulciuri ,  fructe .

După  cum ne declara președinta Asociației, aceasta fiind una dintre activitățile de bază ale proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET –  2021.

Totodată în cadrul proiectului ˮTU EŞTI UN OM VALOROS!”,  o parte dintre membrii şi voluntarii  merituoşi ai ASOCIAŢIEI , cadre didactice şi alte categorii socio-profesionale dedicate activităţii de voluntariat, au fost premiate  cu câte o diplomă de merit şi câte un premiu-pachet (fulare, cozonaci,  sucuri, dulciuri și fructe), ca o mică răsplată a efortului lor, pe parcursul întregului an 2021.

Toți cei prezenți au participat la  programul cultural-artistic ˮSĂ NE BUCURĂM DE CRĂCIUN! LA MULȚI ANI!ˮ, susţinut de către  membrii şi voluntari ai Asociaţiei,  elevi talentați  ai  Școlii Populare de Artă și ai Școlii de Muzică ˮVictor Karpisˮ din Giurgiu, ai  Școlii Gimnaziale ˮAnghel Mareșˮ din Gostinu,  de către poeta giurgiuveană Cornelia Chioseaua și giurgiuveanul Iulian Urlea.

Participanții la acest program cultural-artistic au primit câte o diplomă de excelență și un premiu, în cadrul proiectului ˮTU EȘTI UN OM VALOROS!ˮ.

Cu acest  prilej , Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. MARIANA IANCU le-a transmis un călduros mesaj de mulţumire tuturor membrilor şi voluntarilor Asociaţiei.

De asemenea, ea le-a făcut o urare giurgiuvenilor, respectiv , tuturor românilor , de  Crăciun şi de Anul Nou 2022: ”SĂRBĂTORI FRUMOASE! CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI!ˮ!”

(Jurnal)