Conform unui proiect al Guvernului: Angajatorii nu vor mai plăti aproape nimic, în schimb cresc contribuțiile de asigurări ale angajaților!

0
168

76201-61831749_xlGuvernul vrea să majoreze puternic contribuțiile de asigurări ale angajaților și să le elimine pe cele ale angajatorilor, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență de modificare a Codului Fiscal.
Povara taxării se va dubla în cazul celor cu activități independente, reiese din proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului obținut de Ziarul Financiar.
Contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%, conform proiectului elaborat de Ministerul de Finanțe. Acesta mai prevede ca angajatorii vor achita doar CAS pentru condiții deosebite sau speciale de muncă, de 4,2%, respectiv 8,2%. în rest, taxele vor fi plătite de angajat sau de persoanele fizice cu activități independente, așa cum sunt Persoanele Fizice Autorizate (PFA) și profesiile libere.
Profit.ro scrie ca proiectul prevede măsuri care vizează salariul mediu brut, astfel încât să fie atenuat impactul majorării contribuțiilor asupra salariaților.

(Jurnal)