Conform profesorului Rafila: luni sau marți România va trece la scenariul 4! Ce înseamnă asta?

0
551

După cum declara la DIGI 24 prof. Alexandru Rafila probabil la începutul săptămânii viitoare România va trece în scenariul 4 elaborat de autorități în cazul epidemiei de coronavirus. Ce înseamnă asta…?

 Asta înseamnă că vor fi peste 2000 de persoane confirmate cu SARS-Cov-2. Ca urmare, sunt de așteptat noi acte normative din partea autorităților. Întrebat când crede că va trece România în următorul scenariu în ceea ce priveşte numărul de bolnavi confirmaţi, Rafila a răspuns: „Probabil că luni sau marţi o să fim în această situaţie”.

„La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a arătat Alexandru Rafila.

Profesorul mai spune că nu este exclusă carantinarea totală a unor zone sau localităţi, aşa cum s-a procedat şi în Italia.

Asta în cazul în care există o creştere locală extrem de puternică a cazurilor”. O astfel de măsură ar putea fi una temporară „care nu poate să dureze mai mult de două săptămâni” – a mai precizat Alexandru Rafila.

(Jurnal)