Conform G4 Media: Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, chemat la DNA, în dosarul DGASPC, pentru demiterea lui Cătălin Lupu…!   

0
850

Președintele Consiliului Județean Giurgiu,  Dumitru Beianu, a fost chemat, luni 13 martie, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi pus sub acuzare într-un dosar legat de conducerea Direcției de Protecția Copilului, – au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Conform celor de la G4 Media, Dumitru Beianu e acuzat că ar fi cerut demisia directorului DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, fără a respecta pașii legali într-un astfel de caz.

Cătălin Lupu este considerat un apropiat al liderului local al PSD, Marian Mina.

După ce a fost suspendat din funcţia de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, Cătălin Lupu a contestat în instanţă raportul de evaluare a performanţelor sale profesionale individuale, evaluare efectuată de către preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, potrivit Jurnal Giurgiuvean.

Cătălin Lupu este membru PSD, potrivit presei locale, și în 2020 a demisionat din funcția de consilier al prefectului de Giurgiu după o anchetă jurnalistică privind o presupusă fraudare a alegerilor locale – mai precizează G4 Media.