Conform declaraţiei preşedintelui CJ Giurgiu, Marian MINA: Unitatea de Primire Urgenţe Giurgiu este “eligibilă pentru extindere şi modernizare”!

0
1044

În şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean Giurgiu consilierii au adoptat  hotărârea conform căreia Serviciul de Ambulanţă Giurgiu vă primi alte câteva spaţii, în suprafaţă utilă de 410 mp. În momentul de faţă ele sunt aflate  în clădirea din bl. Mihai Vitezul nr.4.

Cu această ocazie consilierul judeţean Georgeta Mihuţ a solicitat găsirea unor soluţii pentru extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Giurgiu. Ca răspuns la solicitare Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean, a precizat faptul că au fost făcute toate demersurile pentru rezolvarea acestei probleme: Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, figurează pe lista din Ordinul Ministerului Sănătății nr. 739/2017, publicat în monitorul oficial din 10 iulie 2017, listă care cuprinde unităţile de primiri urgenţe care fac parte din componenta de interes strategic a reţelelor regionale de unităţi spitaliceşti de urgenţă eligibile în cadrul axei prioritare 8 + „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale” din Programul operaţional regional 2014—2020 . Până cel mai târziu în luna martie 2018 urmează să fie depus proiectul şi semnat contractul de finanţare în valoare de 1,5 milioane euro. Prin acest proiect, urmează să fie reabilitat, extins, modernizat şi dotat actualul spaţiul al UPU Giurgiu şi să fie construit un nou corp de clădire – a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

(Jurnal)