Conform datelor primite la redacţie, Giurgiu a devenit un oraş de consumatori de droguri

0
216

Se înmulţesc cazurile tinerilor (în special!), prinşi la volan sub influenţa substanţelor psihoactive. Dacă ar fi să tragem concluzii în funcţie de comunicatele primite săptămânal la redacţie,numai din partea Inspectoratului de Poliţie, am zice că Giurgiu este un oraş de drogaţi. Ultimele cazuri au fost înregistrate duminică 1 iulie când poliţiştii au surprins un tânăr de 26 de ani, conducând un autoturism pe drumurile publice, sub influenţa substanţelor psihoactive. Două zile mai târziu, marţi (trei ceasuri rele???) un alt tânăr, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat în trafic, pe Bulevardul Bucureşti, conducându-şi autoturismul  în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

Ca de fiecare dată, şi în aceste cazuri  poliţiştii le-au întocmit dosare penale celor doi care se adaugă, aşa cum precizam, numărului tot mai crescut de consumatori de droguri uşoare, ce se urcă la volan punând în pericol siguranţa şi viaţa chiar a  celorlalţi participanţi la trafic.

După cum am constatat au fost  cazuri în care agenţii de la serviciul rutier au depistat şi câte 2-3 persoane într-o singură zi, ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive. A devenit o realitate faptul că tot mai multe accidente rutiere se petrec având ca principală cauză consumul acestor substanţe, fenomen ce ar trebui să dea de gândit conducerii Inspectoratului ce ar trebui declanşate  acţiuni de prindere a furnizorilor de astfel de droguri, sancţionarea consumatorilor neajutând cu nimic eforturilor de stopare a acestui flagel care se extinde tot mai mult în Municipiul şi judeţul Giurgiu.  Altfel spus, organele de poliţie ce se ocupă de acest sector de activitate vor  trebui să trateze cauza şi nu efectul!

(Jurnal)