Conducerea Uzinei Termoelectrica Giurgiu ne precizează pentru cât timp vom mai avea căldură în apartamente…

0
658

Am stat de vorba telefonic cu reprezentantul Uzinei Termoelectrica Production Giurgiu S.A, directorul tehnic, inginerul Costel Stoian care ne-a vorbit despre situația asigurării agentului termic în următoarea perioadă la nivelul municipiului Giurgiu.

„Este foarte dificilă situația, mai mult de atât nu vă pot spune. Există instituții care dacă își vor plăti facturile zilele acestea, ne vor ajuta, căci am mai asigura căldura pentru încă o zi jumătate – două. Încercăm să găsim soluții în permanență astfel încât să prelungim această situație de criză. Toate încasările noastre merg pentru plata în avans a căldurii. Consumul s-a redus destul de mult, căci am asigurat mai multă căldură noaptea și mai puțină pe perioada zilei.

Ne descurcăm până la data de 10 februarie, după aceea vom vedea…

Dacă populația și-ar plăti toate facturile la timp, situația ar fi alta. Noi facturăm în primele zile ale lunii către instituții și persoanele fizice și încasăm abia către jumătatea lunii în curs pentru plata facturilor emise pentru luna trecută.

Concret, în urma încasărilor pe care le preconizăm în această perioadă a lunii, vom mai prelungi până joi, 10 februarie, asigurarea încălzirii locuințelor giurgiuvenilor.

Suntem în permanență în căutare de soluții, căutăm să achiziționăm agent termic la prețul cel mai mic, dar ne lovim mereu de solicitarea plății în avans a agentului termic”.

Tot reprezentantul Uzinei Termoelectrica Production Giurgiu S.A ne mai spunea că directorul general, Sorin Cepraga, face eforturi disperate în a găsi soluții pentru rezolvarea crizei, fără precedent, prin care trece municipiul Giurgiu privind căldura populației…

(Jurnal)