Miercuri, 11 octombrie, începând cu ora 11, sala de festivităţi a Comandamentului Forţelor Terestre Române a găzduit ceremonia de decorare cu Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a III-a a celor implicaţi în buna desfăşurare a celor două exerciţii NATO de pe teritoriul României: NOBLE JUMP 2017 şi SABER GUARDIAN 2017.

Printre cei recompensaţi, alături de reprezentanţii inspectoratelor de poliţie, a celor pentru situaţii de urgenţă, ale poliţiei de frontieră sau jandarmerie din judeţele Braşov, Sibiu, Giurgiu, Argeş şi din municipiul Bucureşti, s-au aflat şi reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu, singura instituţie de profil din ţară medaliată.

Directorul executiv, Lazăr Ciobanu, şi directorul adjunct, Mihăiţă Penciu, sunt cei doi care au primit recompensa de la adjunctul şefului de Stat Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă Ovidiu Liviu Uifăleanu.

„Evenimentul reprezintă, pentru mine, cel puţin, un real motiv de mândrie, o satisfacţie a recunoaşterii muncii depuse la buna derulare a celor două ample exerciţii NATO. Munca a fost dublă, iar medalia aceasta ne obligă ca, pe viitor, să fim cel puţin la fel de bine organizaţi. De altfel, odată cu cele două exerciţii NATO, am pus bazele unei colaborări extrem de strânse, la nivel judeţean, cu forţele de intervenţie ale celor specializaţi în siguranţa naţională”, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, directorul executiv al DPL, Lazăr Ciobanu.

La rândul său, directorul adjunct Mihăiţă Penciu, preciza:

„Desigur, a fost un moment de mândrie, iar sentimentele de la momentul decernării medaliei nu pot fi descrise în cuvinte. Dar, cel mai important este, zic eu, faptul că, pentru prima dată, am fost şi noi consideraţi egali cu celelalte forţe, trataţi pe picior de egalitate”.

Alături de poliţiştii locali giurgiuveni au fost recompensaţi şi cei din conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, Serviciul Rutier al Judeţului Giurgiu, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Giurgiu, Serviciului Român de Informaţii Giurgiu.                          

(Anna Lincă)