Condamnat pentru vătămare corporală gravă viol şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu, un bărbat din judeţul Giurgiu a fost arestat preventiv, el fiind urmărit penal pentru omor. De precizat că  fapta s-a produs  la doar o lună de la punerea sa în libertate, conform News.ro.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu, ce fusese eliberat în luna octombrie în baza legii recursului compensatoriu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile,  pentru infracţiunea de omor, el fiind urmărit penal în cazul unei crime produse în ziua de 2 decembrie. El avea antecedente penale, anterior fiind condamnat pentru infracţiuni cu violenţă contra persoanei, respectiv viol şi vătămare corporală, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, Nadin Andreea Albu.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că inculpatul mai avea de executat un rest de pedeapsă de 372 de zile şi fusese eliberat condiţionat din penitenciar în luna octombrie. După ce a părăsit penitenciarul, el a revenit în localitatea sa natală, Frăteşti, unde   a mers la un consătean cu care s-a apucat de  băut.  

Pe fondul consumului exagerat de alcool, cei doi s-au luat la ceartă. Fostul deţinut l-a înjunghiat cu un cuţit pe bărbatul de 52 de ani, în casa căruia se afla, după care a plecat, de parcă nu s-ar fi întâmplat. Sâmbătă seară, fiul victimei , după ce şi-a găsit tatăl mort,  a sunat la 112, anunţând că tatăl său este căzut în casă şi că pare decedat. Principalul suspect a fost prins în aceeaşi seară, reţinut, iar duminică, 3 decembrie,  pe numele său a fost dispusă emiterea mandatului de arestare pentru 30 de zile.

De precizat că de  la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu au fost eliberate la termen, după aplicarea măsurilor compensatorii, 764 de persoane. Alţi 1.787 de deţinuţi au fost eliberaţi condiţionat, în baza aceloraţi prevederi, au transmis, luni, reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

(Jurnal)