Direcția Poliției Locale Giurgiu vă informează că, în intervalul 15.01.-22.01.2021, a acționat pe raza Municipiului Giurgiu, având ca principal obiectiv respectarea măsurilor de siguranță privind posibila infectare cu noul corona virus, conform Dispozitivului de menținere a Ordinii și Siguranței Publice, constituit la nivelul I.P.J. Giurgiu.

Polițiștii locali au însoțit lucrătorii D.A.S. la distribuirea de alimente persoanelor defavorizate, aflate în carantină/izolare la domiciliu, unui număr de 27 de cetățeni ai municipiului. De asemenea, au fost verificate 271 de persoane, privind respectarea măsurii de izolare/carantină la domiciliu.

În acest interval au fost constatate un număr de 13 fapte contravenționale, sancțiunile aplicate fiind în sumă totală de 8470 lei, în următoarele domenii :

– rutier 9 sancțiuni în valoare de 4970 lei (lipsă permis liberă trecere, pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5TO, opriri voluntare neregulamentare, ocupare abuzivă a locurilor de parcare alocate, etc.)

– ordine publică 4 sancțiuni, în valoare de 3500 lei(nedeținerea declarației pe proprie răspundere după orele 23, document de identitate expirat, deranjarea ordinii și liniștii publice, etc.).

În data de 21.01.2021, agenții de paza din Parcul Mihai Viteazul au găsit, în timpul patrulării și verificării parcului, un portofel de culoare brun-roșcat, din material-imitație piele, conținând : carte de identitate, permis de conducere, card de transport local și alte carduri, toate pe numele B.C.A. . Poliția locală a identificat persoana în cauză, predând cele găsite, printr-un proces verbal, întocmit la domiciliul numitei B.C.A., din Strada Păstorului, în mun. Giurgiu. Menționăm că proprietara portofelului cu documente a fost extrem de emoționată, mulțumind, printre lacrimi, polițiștilor locali.

Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu  pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.