Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Comuna Slobozia, tot mai aproape de a deveni o localitate europeană!

Comuna Slobozia, tot mai aproape de a deveni o localitate europeană!

0
Comuna Slobozia, tot mai aproape de a deveni o localitate europeană!

În aceste zile, cuvântul de ordine în aproape toate primăriile din judeţul Giurgiu este „semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDL)2”. La fel se întâmplă şi în comuna Slobozia, unde l-am găsit pe primarul Florin Gheonu în febra pregătirilor.

Printre proiectele acceptate la finanţare prin PNDL 2 se numără şi proiectul de modernizare prin asfaltare a drumului de interes local DC121.

„Acest drum face legătura între DN5C şi DJ 504, şi este drumul cunoscut ca Drumul Mânăstirii (n.r. – Mânăstirea „Sf. Ioan Rusul” din Slobozia). Vă daţi seama că acest lucru înseamnă mult pentru locuitorii comunei noastre, mai ales după atâta amar de vreme în care au aşteptat o soluţie pentru modernizarea drumului. Mai mult, pot spune că în mai puţin de un an, vom reuşi să asfaltăm toate drumurile comunei însemnând peste 10,5 kilometri. Din acel moment, vom pute spune că avem parte de o comună în totalitate asfaltată”, ne spunea primarul Gheonu.

Lucrările la acest drum urmează să înceapă în scurt timp, edilul comunei sperând ca, până în iarnă, să se aştearnă măcar stratul de uzură, urmând ca, odată cu revenirea timpului prielnic, în primăvara anului viitor, să se demareze în forţă lucrările, astfel ca cei ce doresc să facă pelerinaje la Mânăstirea „Sf. Ioan Rusul” din Slobozia să nu se mai teamă de calitatea drumului de acces.

„Sperăm ca, odată cu această lucrare, să transformăm – cu adevărat – mânăstirea din localitatea noastră într-un punct turistic important, mai ales că turismul ecumenic a luat un avânt important în ultimii ani”, ne-a mai spus primarul Florin Gheonu, înainte de a se întoarce la treburile zilnice ale Primăriei pe care o conduce.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
69 %
4.3kmh
100 %
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °